Nazaaien vanggewas gebeurt steeds meer

Komend seizoen kiezen meer maistelers voor nazaai van het vanggewas dan afgelopen jaar. Dat blijkt uit tussentijdse resultaten van de Maisscan door onderzoeksbureau Geelen Consultancy, zo meldt Nieuwe Oogst.

Aan de maïsscan hebben nu 700 telers meegedaan. 35 procent van de maistelers koos in 2019 voor het zaaien van een vanggewas na de maisoogst. De verwachting is dat dit in 2020 44 procent is. Onderzaai wordt hierdoor minder populair. Onderzaai vindt tegelijkertijd plaats met het zaaien van de mais of gebeurt tijdens de teelt, als de mais nog niet te hoog staat.

Bij onderzaai wordt vooral Italiaans raaigras ingezaaid. Bij gelijktijdig met de mais zaaien kiest ongeveer driekwart voor Rietzwenk. Italiaans raaigras en winterrogge worden na de maisoogst gezaaid. Ook Snelle Lente Rogge wordt vaak genoemd als vanggewas na de maisoogst. (Nieuwe Oogst)

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.