Vanggewas na mais: helft melkveehouders doet het

Bijna de helft van de veehouders die een vanggewas heeft gezaaid, deed dit na de maisoogst. Da meldt Nieuwe Oogst op basis van onderzoek van Geelen Consultancy onder 564 melkveehouders.

Minder dan 10 procent zaaide het vanggewas gelijktijdig met de mais. Bijna 45 procent van de maistelers zaait het vanggewas wanneer de mais op kniehoogte staat. Bij de ondernemers met tachtig koeien of meer is dit 47 procent. Hier kiest juist 43 procent van de ondernemers voor de zaai van het vanggewas na de maisoogst.

Bij de bedrijven met minder dan tachtig koeien zaaide 56,4 procent van de melkveehouders het vanggewas na die oogst. Hier koos juist 37,6 procent van de maistelers voor het zaaien van het vanggewas op het moment dat de mais op kniehoogte staat, de zogenaamde doorzaai. (Nieuwe Oogst)

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.