ModulaJet schiet zaaizaad door plastic

Het Italiaanse bedrijf Forigo Roter Italia SRL toont op Agritechnica het ModulaJet systeem. Het systeem maakt met een luchtstroom gaatjes in afdekfolie. Daarna wordt het zaadje geplant. Forigo wint met de ModulaJet een zilveren medaille.

De zaaidiepte wordt bepaald door de sterkte van de luchtstroom waarmee het zaad door het folie wordt geblazen. Er ontstaat dan een klein gaatje waardoor er volgens de fabrikant een significante vermindering van de onkruiddruk ontstaat.

Het gebruik van folie in rijgewassen is niet nieuw. Het afdekken van de rijen zorgt voor een vermindering van waterverdamping en het zorgt ervoor dat de grond warmer blijft. Dat komt de ontwikkeling van de plant ten goede.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.