Maisvoorzetstuk van Geringhoff vernietigt de stoppel

De Duitse fabrikant van maaiborden Geringhoff heeft een maisvoorzetstuk voor korrelmais ontwikkeld dat de maisstoppel vernietigt. De Horizon Star III Razor is daarmee een wapen in de strijd tegen de maisstengelboorder.

De maisstengelboorder rukt op in noordwestelijke richting. Telers in Duitsland en Frankrijk worden daardoor soms al geconfronteerd met opbrengstdalingen die kunnen oplopen tot 30 procent. Bovendien vergroot de maisstengelboorder de risico’s op fusarium in het daarop volgende jaar.

Korrelmais

Twee jaar geleden ontwikkelde Kemper al de Stalkbuster voor snijmais, nu komt Geringhoff naar Agritechnica met de Horizon Star III Razor, een maisvoorzetstuk voor in de korrelmais.

Het idee van de Horizon Star III Razor is de stoppel vernietigen, want daarin overwintert de maisstengelboorder. Dat doet Geringhoff met messen die haaks onder de traditioneel messen zijn gemonteerd. De haakse messen slaan de stoppel aan gort voordat de wielen van de maaidorser of de trekker de stoppels kunnen plat rijden.

Te star

Brede maisvoorzetstukken zijn te star om voldoende diep te kunnen werken, zeker op percelen die niet al te vlak zijn. Daarom heeft Geringhoff het frame van het voorzetstuk gesplitst, die daardoor beter de contouren van het perceel kunnen volgen. Elke framedeel heeft een hoogtesensor en ook in het midden van het voorzetstuk is een hoogtesensor gemonteerd. Op die manier kun je voldoende diep werken om de stoppel goed te vernietigen, claimt de fabrikant.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.