‘Maisoogst Oekraïne op recordniveau’

Dit jaar wordt er in Oekraïne een recordoogst van mais verwacht. Dat meldt Nieuwe Oogst op basis van bevindingen van marktdeskundigen van ABZ Diervoeding.

Ook uit de Verenigde Staten komt volgens de deskundigen positief nieuws. Het areaal mais in de Verenigde Staten is groot, ondanks een groot percentage braakliggend grond. Dit komt volgens ABZ Diervoeding door de grote switch van de Amerikanen van soja naar maïs. De oogstverwachtingen zijn verbeterd door goed weer in de afgelopen weken waardoor het gewas zich toch weer wat heeft hersteld.

Voor de Nederlandse markt is vooral de Oekraïense oogst van belang. In Oekraïne wordt dit jaar een recordoogst verwacht. Dit nieuws heeft ervoor gezorgd dat de maïsprijzen op Chicago hard zijn gedaald. De ‘fysieke prijzen’ zijn vooral gedaald vanaf de nieuwe oogst, vanaf half oktober. Vanaf dan is het grote prijsverschil tussen mais en tarwe nagenoeg verdwenen. (Nieuwe Oogst)

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.