Maistelers leven regels vanggewas goed na

Maïstelers op zand- en lössgrond houden zich over het algemeen goed aan de regels rondom het telen van een vanggewas. Dat constateert de NVWA op basis van satellietbeelden, zo meldt Melkvee.nl.

In totaal werden in januari 2019 ruim 48.000 maïspercelen geanalyseerd. Bij 207 percelen was er twijfel en voerde de NVWA inspecties uit. Bij 28 percelen was er sprake van een overtreding en is er een proces-verbaal opgemaakt. De NVWA concludeert met dit onderzoek dat het analyseren van satellietdata een goed hupmiddels is om te controleren of maïstelers een vanggewas ingezaaid.

Dit jaar moeten maïstelers op zand- en lössgrond het vanggewas voor 1 oktober in de grond hebben. Dat betekent dat de maïs voor deze datum van het land af moet zijn. Veel veehouders kiezen daarom voor het onderzaaien van het vanggewas.

 

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.