Geen maisverbod Friese veenweide

Er komt geen verbod op de teelt van mais in het Friese veenweidegebied. Dat meldt Veldpost.

De afgelopen twee jaar is in Aldeboarn een demo uitgevoerd waarbij duidelijk is geworden dat, met het oog op veenoxidatie, niet de pijlen op het gewas, maar op de grondbewerking moeten worden gericht.

Gedurende het proces werd al duidelijk dat het gewas niet voor problemen in de veenbodem zorgt. Daarmee werd de angel uit de discussie gehaald. Uit de grondwaterstanden en metingen in de bovenste lagen blijkt na twee jaar zelfs dat gras meer vocht aan de grond onttrekt, terwijl maïs er efficiënter mee omgaat. Daarmee wordt het nut van het ontmoedigen of zelfs verbieden van de teelt ontkracht. (Veldpost)

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.