Hennepvondst in mais Noord-Limburg

In Noord-Limburg is een grote hennepplantage opgerold. Dat meldt de LLTB. De hennepplanten stonden middenin een perceel met maïs.

De betreffende ondernemer heeft meteen de politie en de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) ingelicht. Direct na de melding was de LLTB ter plaatse. “Dit is één van de meest professionele plantages die ik tot nu toe heb ontdekt”, zei de ondernemer. De hennep was oogstrijp en had een waarde van enkele tienduizenden euro’s.

Volgens de LLTB geeft deze drugsvangst wederom aan dat criminaliteit in het buitengebied van grensregio Limburg veel meer aandacht moet krijgen van het kabinet. “Bijna dagelijks lezen we de berichten van opgerolde hennepplantages, dumpings van drugsafval en de diefstal van landbouwvoertuigen, gps-systemen, diesel en sproeikoppen”, zegt LLTB-voorzitter Léon Faassen.

“Ik ben benieuwd met welk actieplan de minister van Justitie en Veiligheid komt om de criminalisering van het Limburgse platteland aan te pakken. Boeren en tuinders hebben er schoon genoeg van. De huidige situatie is volstrekt onacceptabel.”

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.