Mais al in bloei

Op de zandgronden in het oosten en zuiden van het land staat de onvolgroeide mais als gevolg van droogtestress op veel plekken nu al in bloei, twee weken eerder dan normaal. Dat meldt Veeteelt.nl.

Volgens Jos Groot Koerkamp van Limagrain kost dat al snel een paar ton droge stof per hectare aan opbrengst, want na de bloei stopt de lengtegroei. Dat hoeft voor de voederwaarde nog niet direct grote gevolgen te hebben, mits er een goede kolfzetting volgt,

Landelijk staat het neerslagtekort nu op circa 200 mm. Vooral in de Achterhoek is het zeer droog. Op veel plekken staat de mais daar met dichtgekrulde bladeren op het veld. Op de vochthoudende klei- en veengronden elders in het land zit de groei er nog wel redelijk goed in, geeft hij aan. ‘Maar op de zandgronden staat wel de meeste mais van Nederland. Het is spannend.’ (Veeteelt.nl)

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.