Maisoogst 2017: 47 ton per hectare

De maisopbrengst ligt in 2017 ongeveer tien procent boven die van de voorgaande jaren. Dit blijkt uit metingen van adviesbureau Groeikracht, zo meldt Veeteelt.nl.

Groeikracht bepaalde bij loonwerkers in Brabant en de Achterhoek de maisopbrengst door het wegen van vrachten op een weegbrug. Dit resulteerde in een gemiddelde van 47 ton per hectare. Uitgaande van de gemiddelde droge stofpercentages ligt de droge stof-opbrengst hiermee dit jaar zo’n 10% hoger dan voorgaande jaren.

Gerard Abbink van Groeikracht: “Van slechts 35 procent van de percelen kwam daadwerkelijk 50 ton of meer.” De spreiding in opbrengst was ook dit jaar groot en varieerde van 20 tot meer dan 70 ton per hectare.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.