Maisprijs: iets onder niveau vorig jaar

De stand van de mais in Nederland is goed. Dat geldt voor zowel Noord, Midden als Zuid Nederland. De verwachting is dat de opbrengst per hectare wat hoger zal zijn dan het gemiddelde van de afgelopen jaren.

De kolven zijn goed gevuld. Door de vaak massale gewassen is het kolfaandeel wel wat lager dan vorig jaar. De verwachting is dat dit een wat verdunnend effect op de voederwaarde zal geven.

Noodrijp

Op de hoger gelegen zandgronden was er op sommige plekken sprake van droogte. Dit heeft er toe geleid dat de mais hier noodrijp is geworden. De meeste van deze mais is inmiddels gehakseld. Het gaat hierbij echter om een beperkt areaal. In Zuid Nederland is de oogst voorzichtig van start gegaan.

Door de neerslag van de afgelopen tijd zal het afrijpen tijdelijk wat minder vlot gaan en zal de oogst tijdelijk even uitgesteld worden. Aangezien we nog vroeg in het seizoen zitten is dit nog geen probleem.

Op dit moment word er nog geen handel gedaan in verse mais. Afnemers zijn afwachtend. Er was veel gras en dit gaat nog steeds door. Op veel bedrijven is een ruime voorraad graskuil aangelegd. Ook het aantal stuks vee is lager als vorig jaar. De verwachting is dat de prijs iets onder het niveau van vorig jaar uitkomt, maar de marktprijs is op dit moment nog niet bekend.

Maisprijs

De vraag naar kuilmais loopt goed door. Met name de kwalitatief betere partijen lopen goed. Het aanbod van kuilmais is voldoende met een goede kwaliteit. De prijzen variëren van 56 tot 62 euro per ton afhankelijk van de bijbehorende analyse.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.