Evers DK-4 voor mais in ruggen

Tijdens de Loonwerk Velddagen in Rijssen toont Evers Agro de DK4, een machine waarmee mais op ruggen verbouwd kan worden.

De machine combineert een diepe grondbewerking met het maken van ruggen. Dat zorgt er volgens Evers voor dat er nog dieper geworteld kan worden. In de rug ligt de grond los, terwijl tussen de rijen de grond minder doorlatend is.

De combinatie bestaat uit een diepwoeler met daarachter een zaaimachine. De diepwoeler trekt de grond waar de rijen komen ongeveer 45 cm diep los. Daarna komen aan beide kanten van het woelerspoor twee aanaarders die de rug vormen. Doordat de zon op beide flanken van de rug kan stralen, zal de grond in de rug eerder opwarmen wat vooral in een koud voorjaar gunstig is voor de beginontwikkeling van de plant. Naast een betere beginontwikkeling worden ook de nutri├źnten vanwege een verminderde uitspoeling naar het grondwater beter opgenomen.

DSC_3077_resize DSC_3080_resize DSC_3081_resize DSC_3085_resize

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.