Rekening houden met restricties maisareaal

Melkveehouders moeten er rekening mee houden dat er verdere restricties komen voor het maisareaal of de gebruiksnorm voor derogatiebedrijven. Dat meldt Boerderij.

Dat blijkt uit de inleiding van Erik Mulleneers van Economische zaken en projectleider zesde actieprogramma nitraatrichtlijn, tijdens de bijeenkomst van de Commissie Bemesting Grasland en Voedergewassen in Nijkerk.

Het actieprogramma moet ervoor zorgen dat Nederland opnieuw derogatie kan krijgen, om meer stikstof uit dierlijke mest te gebruiken dan de Europese basis van 170 kilo per hectare. Omdat de nitraatgehalten onder bouwland op de zuidelijke zandgronden en lössgronden vaak nog boven de norm van 50 milligram per liter liggen, is het logisch te verwachten dat daar met bovengemiddelde aandacht naar wordt gekeken.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.