MaisScan 2017 van start

Agrarisch Onderzoeksbureau Geelen Consultancy voert begin februari de MaisScan 2017 uit. Er wordt in het onderzoek onder meer gekeken naar hoe tevreden maistelers zijn over het maisras van afgelopen seizoen.

Ook wordt er onderzocht welke karakteristieken van het ras bepalend zijn voor de keuze? Is het de opbrengst, de zetmeelopbrengst, de korrelopbrengst, de verteerbaarheid, de VEM of zijn het de risicofactoren, zoals stevigheid, bladvlekkenziekte resistentie of kopbrand resistentie? En wie heeft de meeste invloed op de keuze voor een bepaald maïsras? Is dat de adviseur van de voerleverancier of de regionale leverancier van maïszaad en gewasbeschermingsmiddelen of toch de loonwerker?

Begin februari 2017 ontvangen duizenden maïstelers via de e-mail een uitnodiging om weer deel te nemen aan de MaïsScan.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.