Boete voor vervuilde maïs

De Belgische toeleverancier van grondstoffen voor de agro-industrie Vanden Avenne Commodities en zijn Jabbeekse kwaliteitsverantwoordelijke krijgen vanwege maïs  geldboetes van de strafrechter.  Dat meldt Nieuwsblad.be.

Een lading Servische maïs die ze invoerden begin 2013, bleek vervuild. Voor de invoer werd enkel de Duitse leverancier Toepfer veroordeeld, tot een boete van 18.000 euro.

Vanden Avenne wist niet dat de maïs vervuild was bij de invoer. Het Duitse Toepfer maakte in zijn analyses geen melding van besmetting. De eigen analyses van Vanden Avenne wezen echter uit dat er licht te hoge waarden van aflatoxine waren. Dat is een schimmel die vooral gevaarlijk is voor de lever.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.