Nieuwe Corio maisplukkers van Claas

De Duitse machinebouwer Claas introduceert twee nieuwe maisplukkers. De Corio en de Corio Conspeed. Dat meldt LandbouwMechanisatie.nl.

Het grote verschil met de vorige versies van de Claas maisplukker is niet alleen de nieuwe naam, maar vooral de kleine hoek waaronder de mechanisch aangedreven plukker zijn werk doet. Die 17 graden hoek, zorgt ervoor dat er minder kolven naar voren springen en zo verloren gaan.

Gestroomlijnde punten

Beide modellen hebben een smalle punt en gestroomlijnde zijkanten. Dat moet ervoor zorgen dat de bek maar weinig in contact is met de maisstengel. En ook dat moet er dan weer voor zorgen dat weinig kolven verloren gaan. Tegelijkertijd hoef je niet erg nauwkeurig door de rij te sturen, terwijl de bek wel alle stengels oogst. En het zorgt ervoor dat ook liggende mais beter geoogst wordt, zo bleek ook tijdens de persintroductie in het oosten van Duitsland.

Gemakkelijk onderhoud

Om het onderhoud te vergemakkelijken kun je de kunststof kappen gemakkelijk opklappen zonder gebruik te maken van gereedschap. Daarna zijn de kettingen goed bereikbaar. Datzelfde geldt voor het transport: ook de punten klap je zonder hulpgereedschap naar binnen. Zo wordt de bek 80 cm korter, wat veiliger is op de weg.

Plukrollen

Het verschil tussen de standaard Corio en de Corio Conspeed zit hem in de plukrollen. Bij de Conspeed zijn ze conisch wat ervoor moet zorgen dat de kolven ook bij hoge rijsnelheden goed geoogst worden. De Corio heeft gangbare rechte plukrollen.

Verschillende uitvoeringen

De Corio maisplukkers zijn leverbaar in 4, 5, 6 en 8-rijige uitvoering. Dat maakt hem ook interessant voor oude Claas maaidorsers, zoals de Dominator. De Conspeed is er alleen in een 6, 8 en 12 rijen versie. Je kunt in beide gevallen kiezen voor een rijafstand van 70, 75, 80 of 90 cm.

Claas-Corio-maisplukker-20161013_2_resize-560x373

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.