Ingenieuze spaakwielbemester voor in mais

Loonwerker Wim Schokker in het Friese Schorredijk heeft samen met Duport een precisierijenbemester ontwikkeld: de Duport Nutri-shot. Dat meldt Boerderij.nl. De loonwerker zag voor de machine vooral potentie in mais.

Twee Topcon-lasersensoren op de trekkercabine scannen het gewas, waarna met de spaakwielbemester plaatsspecifiek vloeibare kunstmest wordt toegediend. De bemester heeft een tankinhoud van 3.000 liter, de werkbreedte is 6 meter. De 16 spaakwielen zitten niet achterop de machine, maar onder de verhoogde dissel. Een voordeel van spaakwielen is dat ze de wortels van het gewas niet beschadigen, in tegenstelling tot kouters, legt Schokker uit.

Schokker zag voor de machine vooral potentie in mais, omdat mais pas stikstof opneemt na het tienbladstadium. Hij heeft echter ook al aanvragen binnen van akkerbouwers in aardappelen, kolen en prei.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.