Bayer doet bod op Monsanto

Het bod dat Bayer doet voor de overname van Monsanto ligt 37 procent boven de huidige marktwaarde van het Amerikaanse agrochemieconcern.  Na de geruchten van laatste weken bevestigt Bayer vandaag dat al op 10 mei een concreet bod is uitgebracht.  Dat meldt Nieuwe Oogst.

Het bedrag komt overeen met 122 dollar voor elk aandeel van Monsanto. De koers van het bedrijf was op 9 mei nog 89 dollar per aandeel. Bayer wil de overname financieren met aandelen en voor een deel met leningen. Verder gaat het Duitse concern ervan uit dat de synergievoordelen in de eerste drie jaar al zo’n 1,5 miljard dollar gaan opleveren.

Bayer wil het overnameproces niet onder druk zet. In een brief geeft de directie van het bedrijf aan dat ze Monsanto ruim de tijd geven om op het bod te reageren.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.