MaisScan 2016: Top drie maisrassen voorlopig aangevoerd door KWS

De zetmeelopbrengst is voor maistelers het belangrijkste bij hun keuze voor rassen. Dat blijkt uit de MaisScan 2016 van Geelen Consultancy, waarvan het onderzoek momenteel nog gaande is. De drie rassen die het meest worden genoemd zijn Millesim, Torres en LG31.211.

Uit een tussenstand blijkt dat ruim 45 procent van de maistelers bij hun rassenkeuze rekening houdt met zetmeel- of korrelopbrengst. De voederwaarde staat met 36,7 procent op de tweede plek. 34 procent van de maistelers weet nog niet welk maisras ze dit jaar gaan zaaien. 31 procent zegt voor een ander maisras te kiezen en 35 procent gaat voor hetzelfde ras als vorig jaar.

De top 3 van populairste rassen wordt aangevoerd door KWS met de rassen Millesim en Torres. Limagrain staat op plek drie met LG.31.211. Volgens de MaisScan staat LG31.218 op plek vier en Ricardinio van KWS op de vijfde plaats.

Een van de vragen uit het onderzoek van Geelen is: Welke eigenschappen van maïsrassen zijn voor u het meest belangrijk bij de keuze en beoordeling van een maïsras? U kunt maximaal drie antwoorden kiezen.

MaisScan

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.