Oekraïne heeft grootste maisproductie van afgelopen seizoen

Met een productie in het afgelopen seizoen van 23 miljoen ton mais en een afzet van 15 miljoen ton is de Oekraïne is de huidige toonaangevende maisproducent in Europa. Dat meldt Nieuwe Oogst. Oekraïne is daarmee de grootste afnemer van West-Europese maiszaden.

Het areaal mais in de Oekraïne groeit al jaren, van 2,8 miljoen hectare in 2010 tot 4,1 miljoen hectare in 2015. Hierbij wordt steeds vaker westerse genetica ingezet. Zo werd in 2014 45.000 ton zaad uit de EU ingevoerd, in 2010 was dit nog 20.000 ton. Zo’n 20 procent van die import is afkomstig uit Frankijk, dat qua marketing hard aan de weg timmert om de maiszadenafzet te bevorderen.

Eind oktober zijn in Kiev twee bijeenkomsten gehouden. Eén om de Frans-Oekraïense samenwerking op graangebied te ondersteunen en één in het kader van een landbouwbeurs. (Nieuwe Oogst)

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.