Nieuwe generatie sleufsilowanden Bosch Beton

20140916_ATH_BoschBetonOp Agrotechniek Holland in Biddinghuizen toonde Bosch Beton zijn nieuwe generatie sleufsilowanden. Die voldoen aan de onlangs geïntroduceerde Eurocode. De betonkwaliteit van de wanden is standaard C60/75.

De betonwanden verdragen 20 ton aslast en men hoeft tijdens het aanrijden geen afstand tot de wand te houden. Je kunt dus strak langs de wand rijden met trekker of shovel. Bovendien geeft Bosch Beton 20 jaar fabrieksgarantie op de keerwanden.

De nieuwe LA-wand volgt de decennia lang door Bosch Beton geproduceerde wand met steunberen op. Steunberen zijn een soort betonnen ‘ribben’ aan de achterzijde van de keerwand. De wanden met steunberen blijven voorlopig overigens leverbaar. In de aanduiding LA, staat de L voor L-wand en de A voor Agrarisch.

Korte of lange voet

De nieuwe LA-wand is er in een variant met korte en lange voet. De wand met korte voet heeft een grondwal aan de achterzijde nodig om de aslast van 20 ton direct langs de wand te kunnen verdragen. De wand met lange voet heeft daarvoor geen grondwal nodig. De voet loopt overigens iets af om regenwater en perssappen af te kunnen voeren.

Betonsterkte

De betonkwaliteit van de wanden is C60/75. Bij deze kwaliteit mag gesproken worden van hogesterktebeton. Het eerste getal geeft de minimale cilinderdruksterkte, het tweede de minimale kubusdruksterkte. Dagelijks wordt er beton getest benadrukt de fabrikant uit Kootwijkerbroek. Bosch Beton geeft aan deze betonsterkte te bereiken met een uitgebalanceerde verhouding van hoogwaardige grondstoffen.

Betonstructuur

Door de hoge kwaliteit van het beton, claimt Bosch bovendien een zeer dichte structuur van het beton. De structuur zorgt immers mede voor de sterkte. De dichte structuur zorgt ook voor geringere aantasting door zuren.

De Eurocode voor betonproducten is opgenomen in beoordelingsrichtlijn (BRL) 2812. Producten die een agrarische KOMO-certificering hebben voldoen aan BRL 2812.

20140916_ATH_BoschBeton

 

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.