Eerste mais al 33 procent drogestof

20140904_MaischallengeTijdens een bijeenkomst op 2 september van de deelnemers van MaisChallenge bleek dat de verst afgerijpte mais al 33 procent drogestof heeft. Deelnemers brachten een aantal maispanten mee die terplekke werden verhakseld en geanalyseerd met behulp van een mobiel NIRS-lab.

Het advies dat tijdens de bijeenkomst werd gegeven is de mais te oogsten bij minimaal 34 procent drogestof, en als het rantsoen veel mais bevat, meer. Concluderend lijkt het erop dat de eerste mais snel, vrijwel direct, na half september gehakseld kan worden. De mais van de meeste deelenemers was de 1.000 VEM al gepasseerd.

MaisChallenge

MaisChallenge is een alternatief van Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt en veredelaar Limagrain. Jonge telers worden uitgedaagd hun teelt te optimaliseren.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.