EU: Invoerheffing op maïs

De Europese Commissie zet invoerheffing op maïs. Dat meldt BoerenBusiness. Reden daarvoor zouden de lagere wereldmarktprijzen voor granen zijn. Naast op maïs wordt ook op rogge en sorghum heffing gezet.

De heffing op maïs, rogge en sorghum is 5,32 euro per ton. Er wordt voor 2014 rekening gehouden met een recordoogst, waardoor prijzen duidelijk lager uitpakken. De berekening voor de heffing is gebaseerd op een berekende maïsprijs van 203 dollar per ton. De Europese Commissie meldt dat de prijs zich op het laagste niveau sinds 2010 bevindt.

Op 1 juli 2013 lag de notering nog op 304 dollar per ton. Doordat de wereld afstevent op de tweede grootste maïsoogst ooit krijgen landen weer de kans voorraden op te bouwen wat prijzen onder druk zet. Ook in de belangrijkste exporterende landen worden grotere voorraden gezien. EU-landen met een maximum voor in te voeren goederen zijn vrijgesteld van de invoerheffing.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.