‘Ruwvoerbenutting wordt belangrijker’

20140527_ruwvoerbenutting300 melkveehouders namen deel aan een online marktonderzoek. Uit het onderzoek, in opdracht van Blgg AgroXpertus uitgevoerd door Geelen Conslultancy, blijkt dat 76 procent van de melkveehouders denkt dat een goede benutting van het ruwvoer belangrijker wordt.

Meer dan 90 procent van de melkveehouders geeft in het onderzoek aan te verwachten dat de groeiende bedrijven en aangescherpte bemestingsnormen invloed hebben op de ruwvoerkwaliteit. De helft van hen verwacht dat de kwaliteit structureel achteruit zal gaan, de andere helft verwacht grotere kwaliteitsschommelingen.

Voorspelbaarheid rantsoen

82 procent van de deelnemende melkveehouders gaf aan dat het rantsoen soms achterblijft bij de verwachtingen. De overige 12 procent geeft aan dat dit regelmatig het geval is. Als reden hiervoor geven melkveehouders aan dat het lastig is te voorspellen hoe een koe reageert op het ruwvoer. De reden op plaats twee is te weinig voeropname door gebrek aan smakelijkheid.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.