Bijeenkomst mais telen met de strokenfrees

De slotbijeenkomst Maïsteelt in Stroken vindt plaats op 13 maart 2014. Loonwerkers, melkveehouders en toeleveranciers krijgen de resultaten gepresenteerd van het demoproject. Ook komen ervaringen van loonwerkers die met de strokenfrees werken aan bod. Er is volop ruimte voor discussie over de eisen voor een toekomstbestendige maïsteelt in Nederland, op zand, klei en veen. Zo laat de organisatie weten.

Tijdens de bijeenkomst kunnen deelnemers zich vergapen aan posters van de nieuwste strokenfrezen. Joachim Deru, projectleider van het project Maïsteelt in Stroken en werkzaam bij het Louis Bolk Instituut, presenteert de resultaten van de proeven met maïs in stroken die de afgelopen twee jaar op verschillende locaties zijn uitgevoerd. Deru: “Het is een bijzonder project geworden, doordat de weersomstandigheden in 2012 en 2013 fors van elkaar verschilden. Daardoor hebben we diverse ervaringen met maïsteelt in stroken kunnen bundelen en zijn de machines ook technisch verder ontwikkeld. Rode draad: deze innovatieve techniek biedt kansen voor loonwerkers en melkveehouders die met bodemvruchtbaarheid aan de gang willen.”

Tijdens de workshop gaan de deelnemers dieper in op de voorwaarden die zand, klei en veen aan maïs stellen. De bijeenkomst vindt plaats op de Eemlandhoeve in Bunschoten van  13.00 – 17.00 uur en dagvoorzitter is Lisanne Oskam van de Melkveeacademie. Het complete programma staat op de website van het Louis Bolk Instituut.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.