Kuilanalyses Noord Nederland tonen kleine verschillen

Maiscoach_Gat_in_maiskuilAgrarisch Laboratorium Noord Nederland maakte de gemiddelde uitslagen van de analyses van maiskuilen bekend. Van de waarden in de noordelijke provincies, berekende het in Ferwert gevestigde laboratorium ook de gemiddelden.

Het drogestofgehalte, zetmeelgehalte en de voederwaarde blijken in de noordelijke provincies iets lager als het landelijk gemiddelde. In het landelijke gemiddelde zijn ook de noordelijke provincies meegenomen. De verschillen zijn klein. Het aandeel celwanden en de structuurwaarde zijn in de noordelijke provincies net iets hoger.

Blgg AgroXpertus

Ook  Blgg AgroXpertus publiceerde de eerste cijfers. De landelijk gemiddelde voederwaarde, het drogestofgehalte en het zetmeelgehalte, blijkt in de kuilen die Blgg AgroXpertus analyseerde hoger dan in de kuilen die het ALNN analyseerde. De landelijk gemiddelde VEM kwam bij het ALNN uit op 948, bij Blgg AgroXpertus op 991.

Het gemiddelde van de laatse vijf jaar is volgens Blgg AgroXpertus 985. Een derde van de analyses uitgevoerd door het ALNN, betreft kuilen in Noord-Nederland.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.