DLV Plant publiceert maïsrassenlijst Noord Nederland

20130507_Elgie_1In navolging op de maisrassenlijsten met vroege en middenvroege maisrassen, publiceerde DLV Plant vandaag de maïsrassenlijst voor de telers in Noord Nederland. Het onderzoek naar de prestaties van de rassen in Noord Nederland, werd uitgevoerd op vijf locaties in Friesland, Groningen, Drenthe en Flevoland.

Op de acht locaties zijn 14 vroege en zeer vroege rassen onderzocht. Acht kweekbedrijven, dan wel vertegenwoordigers daarvan, dienden rassen in voor onderzoek.

Middenlaat

De DLV-rassenlijsten worden gecompleteerd door de resultaten van 12 middenlate rassen in de provincies Limburg, Brabant en Gelderland, ofwel zuid-zuidoosten. Het onderzoek vond plaats op vijf locaties in opdracht van zeven bedrijven. 2013 is het tweede jaar waarin dit onderzoek werd uitgevoerd. De cijfers zijn dus het resultaat van twee jaar onderzoek. Vorig jaar werden de eenjarige resultaten voor deze specifieke vermeld.

Maiscoach-maisrassenwijzer

De nieuwe maisrassenlijsten voor Noord Nederland en Zuid Nog deze week zal de actuele Maiscoach-maisrassenwijzer online gaan. De nieuwste lijsten van DLV zijn ook te vinden in de maisrassenwijzer.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.