Nieuwe modellen Katana van Fendt

De Katana 65 van Fendt kenden we al, die werd vorig jaar gelanceerd. Nu komt de fabrikant met de nieuwe Katana 85 en de Katana 50. Twee machines met respectievelijk 624 kW en 367 kW. De 65 zit er met 477 kW precies tussenin.

Het 85-model haalt de kW’s uit een 21 liter V12 motor. De hakseltrommel van de nieuwe paradepaard van Fendt heeft net als de Katana 65 een doorsnede van 72 centimeter. De banden onder de 85 kunnen maximaal 2,04 meter zijn.

De kleine variant, de Katana 50, haalt maximaal 367 kW uit een V6 16 liter motor. Dezelfde als die in de bestaande hakselaars, maar met heel wat minder kW’s. Het design van de Katana 50 is gelijk aan die van de 65.

Voor meer trekkracht en een grotere bodemvrijheid zijn er voor de Katana 85 grotere banden beschikbaar dan voor de 65 en 50. Verder is er keuze tussen verschillende brandstoftanks. De eerste variant is uitsluitend voor 1.500 liter diesel. De tweede variant bestaat uit een tank verdeeld in twee kamers: één voor 1.250 liter brandstof en de ander voor 250 liter conserveringsmiddel (kuiladditief).

De nieuwe modellen hebben allebei een motor die gebruik maakt van SCR-technologie (AdBlue).

Fendt meldt dat de productie van de Katana 85 begint in maart 2014, zodat de nieuwe machines, weliswaar nog in beperkte oplage, voor aanvang van het oogstseizoen leverbaar zijn.

katana

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.