Duitse hakselaar vaak niet over 500 trommeluren

DSC_2656Het Duitse vakblad voor de loonwerker, Lohnunternehmen, deed bij 100 loonwerkers navraag naar de inzet van de hakselaar. 4 procent van de Duitse loonwerkers denkt dit jaar meer dan een 30 procent grotere oppervlakte als vorig jaar te hakselen.

Lohnunternehmen was vooral benieuwd naar de investeringsbereidheid. De ‘biogas boom’ is immers afgevlakt. Toch wil één van de vier loonwerkers dit jaar nog investeren in een hakselaar of heeft dat al gedaan. Toch is, gezien het grote aantal hakselaars dat de laatste jaren is verkocht in Duitsland, de capaciteit meer dan afdoende, meent het vakblad.

Trommeluren

78 procent van de loonwerkers zegt dat hun hakselaars volledig benut worden. 36 procent van de hakselaars maakt meer dan 500 trommeluren per jaar.

800 pk

13 procent van de loonwerkers zegt een hakselaar met meer dan (600 kW) 800 pk te hebben. Hetzelfde percentage heeft hakselaar onder de 375 kW (500 pk). Het gros, bijna de helft, heeft een hakselaar met een vermogen tussen 450 en 600 kW (600 en 800 pk).

Transport

Lohnunternehmen vroeg de loonwerkers ook in hoeverre ze het maistransport verzorgde. 56 procent van de loonwerkers, verzorgt voor 76 tot 100 procent van de opdrachten het transport. Slechts 1 van de 25 loonwerkers zet een vrachtwagen in voor het transport. 15 procent van de ondervraagden verwacht dat de vrachtwagen meer ingezet zal gaan worden.

Wie meer over de enquête wil weten, kan terecht op www.lu-web.de.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.