Eerst korrelmais opslaan, dan pas pletten

20130820_korrelmais_pletten_eurobagging_tnEurobagging en Multicracker Benelux leven twee afzonderlijke machines om korrelmais en granen ongeplet in folieslurven te verpakken en pas te pletten wanneer het product nodig is.

Eurobaggings is een bedrijf uit Nijemirdum in Friesland en gespecialiseerd in machines voor het opslaan van producten in zogenoemde folieslurven. Onder andere geplette korrelmais, bestemt als diervoeder, wordt regelmatig opgeslagen in zulke slurven.

Samen met het bedrijf Multicracker Benelux, richt Eurobagging zich op een systeem om niet geplette mais of granen op te slaan, maar pas te pletten wanneer het product uit de slurf wordt gehaald.

Oogsttrein

Probleem bij het eerst pletten en dan opslaan, is volgens Eurobagging dat de aanvoercapaciteit in de oogsttrein vaak te hoog is om te kunnen pletten en snel op te kunnen slaan. Door korrelmais of graan direct op te slaan, voorkom je dus dat het product lang los ligt voor het verpakt kan wordt. In een folieslurf kan 200 tot 220 ton.

Elektrische graanpletter

Eurobagging levert de Grain Saver, de machine om de folieslurf te vullen. Multicracker levert de MC7, een elektrische pletter met een capaciteit van vier ton per uur. Desgewenst levert Multicracker een pletter met meer capaciteit. De Grain Saver moet geladen worden met een shovel of overlaadwagen.

Kosten

Een compleet systeem voor opslag en malen is er vanaf 25.000 euro laten de bedrijven weten.

20130820_korrelmais_pletten_eurobagging_1

20130820_korrelmais_pletten_multicracker_2

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.