Mais over de grens: Duitsland

Nat maislandHet Maiskomitee maakt zicht zorgen over de maïspercelen in Duitsland. “Ongeveer 10.000 hectare mais is zwaar getroffen door water”, zegt Susanne Kraume van het Deutsches Maiskomitee.

In veel regio’s is de situatie niet veel anders dan in Nederland. Over het algemeen genomen heeft de groei van maïsplanten een achterstand van tien tot veertien dagen. “Dat heeft, waarschijnlijk net als in Nederland, te maken met de slechte weersomstandigheden”, weet Kraume. En waar mogelijk hebben telers het zaaien uitgesteld. “Ook dat heeft te maken met de weersomstandigheden.”

Het Maiskomitee heeft overigens wel alle vertrouwen in een goede afloop. Kraume: “Door het mooie weer van de afgelopen en komende dagen maken de planten een flinke inhaalslag.” Of de uiteindelijke opbrengst te lijden heeft gehad onder het slechte weer, is volgens Kraume moeilijk in te schatten.

Overstroming

Naast het slechte weer hebben de Duitsers te maken gehad met overstromingen. Volgens de vereniging van de Duitse boerenbond is meer dan 300.000 hectare landbouwgrond overstroom en werd meer dan 430.000 hectare aangetast door het water. “We denken dat ongeveer 10.000 hectare mais getroffen is door het water”, vertelt Kraume. Het Maiskomitee heeft op dit moment nog geen zicht op de exacte omvang van schade die de mais heeft opgelopen.

 

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.