Elgie bespoten

Elgie, het bekendste maisplantje van Nederland, heeft gistermiddag haar dosis onkruidbestrijdingsmiddelen gehad. Het tweeënhalf hectare grote perceel werd bespoten door André Tannemaat van loonbedrijf Lettink uit Westendorp.

“Haagwinde op maispercelen is in deze regio meer regel dan uitzondering”, weet Tannemaat. “Dat geldt ook voor dit perceel.” Tannemaat spoot met een tankmix bestaande uit 0,8 liter Calaris, 0,5 liter Milagro, 1 liter Frontier, 0,1 liter Clio en tegen de haagwinde 0,5 liter Kart per hectare.

Update 11 juni 13:30 uur

24 uur na de bespuiting wordt het resultaat zichtbaar en laten de ongewenste veldgenoten de kop al hangen.

20130611_maisplant_Elgie-11juni-na-spuiten-mais

20130610_Mais_spuiten_lettink_elgie

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.