Kuildichtheid bepalen; WUR en BLGG zoeken boeren

De huidige methode om de kuildichtheid te bepalen werkt niet. Daarom zoeken Wageningen UR Livestock Research en BLGG AgroXpertus melkveehouders en loonwerkers die de dichtheid van hun kuilen in kaart willen brengen. Je moet dan wel de mogelijkheid hebben om te kunnen wegen.

Uit het project ‘kuildichtheid’ blijkt namelijk dat de huidige tabelmethode voor bepaling van de dichtheid van gras- en maïskuilen niet volledig voldoet. WUR en BLGG willen namelijk weten hoe je de dichtheidsbepaling van mais- en graskuilen kunt verbeteren.

Weeginrichting

Om de werkelijke ruwvoervoorraad van de verschillende praktijkkuilen te bepalen moet al het gewas dat de kuil in gaat gewogen worden. Daarom  zijn de onderzoekers op zoek naar loonwerkers of melkveehouders met silagewagens die zijn voorzien van een weeginrichting. Een weegbrug mag ook, maar die moet de oogsttrein niet ophouden.

Geinteresseerde loonwerkers en veehouders kunnen zich aanmelden bij: Gerard Abbink van BLGG AgroXpertus of Herman van Schooten van Wageningen UR Livestock Research.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.