Nieuwe rassenlijsten beschikbaar

De rassenlijsten voor 2013 zijn beschikbaar. Daarin staan de resultaten die in 2012 op proefvelden werden behaald. Op de lijst van CSAR staan vijf nieuwe snijmaisrassen. Ook op de DLV-lijst staan een aantal nieuwe rassen. Een aantal daarvan zijn volgens DLV veelbelovend. 2012 is het 16e jaar waarin DLV Plant de maisrassen onderzocht in opdracht van 11 kweekbedrijven, dan wel vertegenwoordigers van die bedrijven.

Nieuwe vroegheidsgroepen

Nieuw op de lijst van DLV is de middenlate vroegheidsgroep. In die groep zijn zeven rassen onderzocht. Ook CSAR koos voor een nieuwe verdeling van de vroegheidsgroepen. Daardoor zijn twee lijsten ontstaan die niet met elkaar te vergelijken zijn.

De lijsten staan op Maiscoach.nl onder ‘zaaiwijzer’

DLV’s projectleider Gert Veldhorst kijkt terug op een maisjaar met goede opbrengsten met hoge energie- en zetmeel gehalten. “De oogsttijdstippen lagen wel opvallend laat” aldus Veldhorst.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.