Schade slechte maisoogst West-Vlaanderen 20 miljoen

Dat 2012 een slecht jaar zou worden voor maistelers in West-Vlaanderen was al duidelijk. Nu de zogenoemde ‘schattingscommissie’ zijn ronde maakt komen er langzamerhand cijfers boven tafel. Zo is te lezen op onderandere demorgen.be

“De koude meimaand en de natte juni- en julimaand zijn de veroorzakers van de schade”, zo meent een schattingscommissie die een ronde maakte rond Brugge. In enkele gevallen is de schade volgens de schattingscommissie wel eens 95 procent.

Oscar Wullepit, voorzitter van de Boerenbond West-Vlaanderen, raamt de schade op 20 miljoen euro. Volgens Wullepit is de omgeving rond Brugge het zwaarst getroffen. Het is Wullepit niet duidelijk of maistelers met schade bij het rampenfonds terecht kunnen. De uitzonderlijkheid van de weersomstandigheden moeten aangetoond worden door het Koninklijke Meteorologische Instituut. Of zij die uitzonderlijke weersomstandigheden aantonen is dus niet duidelijk en volgens Wullepit afhankelijk van welke periode zij in acht nemen.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.