Sceptische reactie op publicatie over risico van gmo-mais

Lezers van het tijdschrift Food and Chemical Toxology, kregen vandaag een publicatie voorgeschoteld waarin wetenschapper Séralini zegt dat de resultaten van gezondheidsonderzoek over de gevolgen van genetisch gemodificeerde mais alarmerend zijn. Het VIB reageert sceptisch.

VIB benadrukt de vele studies die de veiligheid van gmo-maïs aantonen. “In de Verenigde Staten wordt al zeventien jaar transgene mais gekweekt, voor menselijke consumptie en als voeder voor runderen. Uiteraard zijn deze gewassen voor commercialisatie onderworpen geweest aan de nodige toxiciteitstesten en veilig bevonden. Gezien de polarisatie omtrent GMO’s in Europa zijn er al massaal veel studies gebeurd naar mogelijke toxische effecten van GMO’s. Hieruit blijkt dat GMO’s even veilig zijn voor menselijke en dierlijke consumptie als niet GMO’s.

Niet-herleidbare gegevens

Séralini’s pleidooi werd gepubliceerd in het tijschrift Food and Chemical Toxology. Volgens het VIB geldt ook hier dat de gegevens niet herleidbaar zijn. Er zal dus nog een grondige analyse moeten plaatsvinden. VIB is voorstander van studies naar veiligheid omtrent de veiligheid van GMO’s maar zegt het te betreuren dat dergelijke niet-correcte uitgevoerde studies het imago van GMO’s benadelen.

 
Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.