Ervaring

De tijd van mais hakselen nadert. Telers zullen deze weken met enige regelmaat de maispercelen induiken om te zien of het gewas de kuil al in kan. De ene zit dagelijks tussen de maisplanten, de ander niet eens een keer in de week. Voor iedere teler geldt dat hij of zij op een zeker moment beslist om te gaan hakselen.

Die beslissing neem je aan de hand van ervaring, wellicht schakel je een buurman of adviseur in. Daar is niks mis mee, want die hebben ook ervaring. Nu komt er een digitale adviseur bij, maiscoach.nl. Maiscoach bevat tools om het beste oogstmoment te bepalen. De kennis die Maiscoach daarvoor gebruikt is afkomstig uit het Handboek snijmais, waarin Wageningen UR de versnipperde kennis over de teelt en het gebruik van mais samenbrengt. Als uitgeverij AgriMedia hebben we de beoordelingsschema’s uit het handboek geschikt en beschikbaar gemaakt voor internet. In enkele stappen bepaal je het drogestofgehalte van de mais en het beste oogstmoment. Je eigen bevindingen langs het advies van Maiscoach leggen, zal wellicht je ervaring met het beoordelen van oogstrijpheid bevorderen.

Met de komst van maiscoach is het dus niet zo dat je achter de computer kunt beslissen of je gaat oogsten. Het is met Maiscoach juist nodig het gewas te bekijken. Maiscoach maakt het wel makkelijker, want de website is ook mobiel te gebruiken. Digitaal oogstadvies dus, ter plekke tussen de maisplanten.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Blog. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.