Mais zaaien

Links en rechts komen de eerste maisplantjes boven. Tegen 15 mei zou de meeste mais in de grond moeten zitten en het lijkt op te schieten. Onderstaand een fotoreeks waarin diverse loonwerkers en veehouders in de weer zijn om de mais en de mest in de grond te krijgen.

20130514_mais_zaaien_6 20130514_mais_zaaien_7 20130514_mais_zaaien_8

De combinatie in bovenstaande foto’s in van loonbedrijf Breure uit Swifterbant. De 12-rijer van Kuhn wordt met kunstmest gevoed vanuit een voorraadtank. Die is voorzien van een hydraulische kraan om big bags te lossen. De maiszaaimachine heeft sectie-afsluiting. Op basis van een GPS-signaal kan ieder zaai-element afgesloten worden om overlap te minimaliseren.

mais_zaaien_3 mais_zaaien_2 mais_zaaien_1

De trekkers en maiszaaimachines in bovenstaande foto’s zijn van melkveehouder Joris Peeters en van melkveebedrijf Kools-Willemsen, beide uit het Belgische Essen, die hun eigen mais zaaien.

mais_zaaien_5 mais_zaaien_4

Bovenstaande Vervaet’s zijn van Nederlandse loonwerkers die land bemesten waarop nog mais gezaaid moet worden.

Dit bericht delen:
Dit bericht is geplaatst in Foto. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.